פודקאסט (הסכת) בנושאי תיירות, תרבות, אישים חשובים, היסטוריה, טבע וגיאופוליטיקה עולמית
אני אורי הראל, חי ונושם תיירות, תרבות והיסטוריה מגיל 5, זה היה ממש מזמן… מטייל בעולם שנים רבות ובכל היבשות למעט אנטרקטיקה. מרצה על מגוון נושאי יחסים בינלאומיים, אקולוגיה, טבע, היסטוריה ואתנוגרפיה. עובד שנים רבות ב"החברה הגאוגרפית", חברת טיולים מהמוכרות, האיכותיות
והוותיקות בישראל.
האזנה נעימה.
לפרטים נוספים ושאלות אשמח מאד אם תפנו אליי למייל
normag75@bezeqint.net
תודה מיוחדת ליובל מלחי, יוצר ומגיש פודקאסט שאותו תוכלו לשמוע בקישור הבא
https://historia.co.il/about-us/
נושא המגדר מעסיק את המין האנושי מאז ימי אדם וחווה. עם התקדמות הגלובליזציה והליברליזם בעולם המערבי החלו גם תנועות לקידום האישה, כאשר המדינות הנוטות יותר לכבד את זכויות האישה הינן המדינות המתקדמות בעולם מבחינת קידום חברתי ומבחינת מדד האושר. קיים קשר ישיר ומוכח בין מרחב נשי בטוח ושוויוני באופן יחסי לבין שגשוג חברתי, כלכלי וגיאופוליטי. וכמובן שיש עוד דרך ארוכה מאד עד לשוויון מלא.
כמי שתומך מאד בזכויות נשים, ומאמין שלנשים יכולות ארגוניות וביצועיות טובות לא פחות מאשר לגברים ואולי אף טובות יותר (בהכללה, כמובן), משמח מאד שבעשור האחרון החלו לצאת יותר ויותר טיולי נשים המאפשרים מרחב נשי עוטף ומחבר.
כדי להרחיב את הבנתי על העולם הגדול של טיולי הנשים נפגשתי לשיחה מעמיקה עם סורנגה (גלית יצחקי), שהקימה לפני כעשרים שנים, בשותפות עם אסטה, את חברת טיולי הנשים הראשונה בארץ שנקראה "אסטה וסורנגה", והיום מנהלת את "בית החוויות של סורנגה" בשיתוף "החברה הגאוגרפית". בחברה זו סורנגה יוצרת טיולי בוטיק לנשים בארץ ולחו"ל בדגש אנתרופולוגי הכוללים מפגש עם אנשים מקומיים וחיבור ליעד דרך סיפורים אישיים ומרתקים.
בין היתר שוחחנו על:
מקור השם סורנגה.
מה הניע את סורנגה לעזוב עבודה בטוחה ולהגשים חלום?
הקשר המיוחד של סורנגה עם התרבות וההווי של הודו ומה ניתן ללמוד ממדינה זו.
מהו המיזם המיוחד שהקימה בזמן הקורונה?
מה עושים בהודו כשרוצים להזיז רכב חוסם בחנייה?
הייחודיות של טיולי הנשים ב"בית החוויות של סורנגה" ומהי מהות החברה.
היעדים שאליהם מטיילות לקוחות החברה.
והכי חשוב ומשמעותי- למה לצאת לטיולי נשים בעולם?
בפרק הזכרנו את הספרים האלמותיים (והמומלצים מאד!):
"הודו- יומן דרכים"- עזריאל קרליבך
"האוהל האדום"- אניטה דיאמנט
לאתר של בית החוויות של סורנגה: